Доступність посилання

ТОП новини

Представники сепаратистів прибули в Мінськ з «проектом нової угоди»


Денис Пушилін і Владислав Дейнего, Мінськ, 30 січня 2015 року
Денис Пушилін і Владислав Дейнего, Мінськ, 30 січня 2015 року

Представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін і Владислав Дейнего прибули до Мінська, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У мінському аеропорту вони заявили, що чекають на прибуття представників української сторони.

Пушилін зокрема повідомив, що вони прибули до Мінська після зустрічі в Донецьку за участю лідерів «ДНР» Олександра Захарченка, «ЛНР» Ігоря Плотницького, а також лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука».

«Далі нам залишається лише чекати української сторони. Вони гранично непередбачувані. І від цього залежатиме, пройдуть переговори, чи ні», – сказав Пушилін.

Він також заявив, що для переговорів за підсумками зустрічі в Донецьку вони підготували проект нової угоди, яка, на їхню думку, не суперечить Мінським угодам.

На запитання, чому не приїхали особисто керівники сепаратистів Плотницький і Захарченко, Пушилін відповів, що він із Дейнего є офіційними представниками «ДНР» і «ЛНР». «У нас є всі документи і повноваження», – додав він.

У Міністерстві закордонних справ України раніше сьогодні заявили, що наразі є попередня домовленість про проведення зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську в п’ятницю-суботу. Як заявила заступник міністра закордонних справ із питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, зараз українська сторона готова до проведення цієї зустрічі, триває узгодження документа про виконання мінських домовленостей, зокрема відведення військової техніки і зброї.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. За останні тижні на Донбасі спостерігається загострення конфлікту.

XS
SM
MD
LG