Доступність посилання

ТОП новини

Сергеєв: в Україну в’їхало 50 російських танків під час переговорів у Мінську


Представник України в ООН Юрій Сергеєв
Представник України в ООН Юрій Сергеєв

Україна розчарована відмежуванням Росії від імплементації мінських домовленостей, заявив представник України в ООН Юрій Сергеєв.

«Ми не приховуємо нашого розчарування, що керівництво Росії негайно відмежувало себе від процесу імплементації [мінських домовленостей], наполягаючи, що Росія не є стороною конфлікту. Викликом також є те, що лідери Донецька і Луганська також негайно після підписання домовленостей висловили сумніви щодо реальності їхнього виконання», – зазначив Сергеєв у п’ятницю, 13 лютого, на прес-конференції в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

«Для нас було і є неприйнятним, що коли тривала зустріч у Мінську, 50 нових танків, 40 артилерійських систем і 40 військових автомобілів прибули з Росії на підтримку сепаратистів», – наголошує Сергеєв.

На зустрічі в Мінську лідери України, Росії, Німеччини і Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Сьогодні глава МЗС Павло Клімкін зазначив, що часові рамки виведення іноземних формувань зі сходу України ще не визначені. Обстріли на Донбасі тривають.

XS
SM
MD
LG