Доступність посилання

ТОП новини

Харківські теракти готуються у російському Белгороді – Лубківський


Радник голови СБУ Маркіян Лубківський
Радник голови СБУ Маркіян Лубківський

Теракти, які відбуваються у Харкові, як правило готують у Белгороді Російської Федерації, заявив в ефірі Радіо Свобода радник голови СБУ Маркіян Лубківський. За його словами, виконавці після їхнього вчинення втікають до Росії.

«Іде контакт з боку Російської Федерації. У Бєлгороді, як правило, готується операція, звідти люди проникають на територію України. Вчиняють терористичний акт, чи готують його і відповідно зникають у напрямку Російської Федерації. І ми сьогодні робимо все і активно працює наше харківське управління, воно серйозно посилено офіцерами високого рівня із Києва, робимо все для того, щоб люди відчували себе спокійно», – зазначає Маркіян Лубківський.

Він спростував інформацію, що нібито у Харкові перебуває керівник «Оплоту» Євген Жилін. За даними Лубківського, Жилін зараз переховується у Росії.

«Ми розуміємо, де він знаходиться і як здійснює керівництво «оплотівцями». «Оплотівців» як таких у Харкові практично немає», – сказав Маркіян Лубківський.

Через підвищений рівень небезпеки терактів у Харкові, проукраїнські громадські організації вирішили сьогодні відмовитися від проведення ходи, присвяченої 201-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

6 березня у Харкові стався черговий вибух. Під автомобіль мікроавтобуса командира батальйону «Слобожанщина» Андрія Янголенка була закладена міна. Стався вибух, двоє людей постраждали.

22 лютого внаслідок вибуху у Харкові під час мітингу загинуло чотири людини. Правоохоронці розслідують справу за статтею про теракт. СБУ повідомила про затримання 5 осіб, імовірно причетних до організації вибуху.

XS
SM
MD
LG