Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ фіксує важке озброєння на Донбасі і повідомляє про вибухи


Спостерігачі на території, яку контролює угруповання «ДНР», 19 березня 2015 року
Спостерігачі на території, яку контролює угруповання «ДНР», 19 березня 2015 року

Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ повідомляють, що, попри заяви про відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі, вони спостерігають його як у Донецькій, так у Луганській областях.

«На під’їзді до Маївки, що за 13 кілометрів від Донецька, на території, яку контролює «ДНР», представники СММ бачили танк Т-72, який їхав на захід. Поблизу Щастя, за 20 кілометрів від Луганська, на території, контрольованій українською армією, СММ бачила танк Т-64. Побіля Гірського, за 62 кілометри від Луганська, цю територію контролюють українські війська, СММ також бачила танк Т-64. У Лутугині, за 21 кілометр від Луганська, на території, підконтрольній «ЛНР», спостерігачі СММ бачили два танки Т-72», – мовиеться у звіті СММ ОБСЄ за 20 березня, який був опублікований сьогодні.

Спостерігачі ОБСЄ заявляють, що чули вибухи у різних частинах Донбасу.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Мінські домовленості також передбачають відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Попри заяви обох сторін про завершення процесу відведення озброєнь, у місії ОБСЄ це не підтверджують.

Українські військові також заявляли, що сепаратисти не відводять важке озброєння, а лише здійснюють перегрупування. У штабі АТО повідомляли, шр в українських військових у зоні АТО залишається важке піхотне озброєння і у разі, якщо бойовики почнуть наступати, вся артилерія буде повернута на передову.

XS
SM
MD
LG