Доступність посилання

ТОП новини

Чотири фейки про події в Україні. Як спотворюють інформацію у ЗМІ


Російський канал повідомив про зміст «секретної програми» Радіо Свобода

Журналісти Радіо Свобода знайшли чотири «короткометражних фейки» про події в Україні. Серед них: про «бійців АТО та цибулю», «секретну програму» розслідувань на Радіо Свобода.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Буцімто українцям не покажуть розслідування програми «Схеми»

Російський телеканал «Звезда» продемонстрував випуск власної програми «Задело», в якому використав кадри розслідування журналістів Радіо Свобода програми «Схеми». Йшлося про земельні ділянки президента України Петра Порошенка.

Російський канал стверджує, що розслідування не покажуть українцям: «Ці кадри фільму-розслідування українських журналістів ніколи не покажуть в «Незалєжной», свобода слова в Україні починається там, де закінчуються розмови про корупцію».

Однак, програма «Схеми» – це щотижнева телевізійна програма розслідувань та аналітики про велику політичну корупцію, яку транслюють на українському телебаченні. Це спільний проект Радіо Свобода і Першого каналу України.

Російські коментатори переплутали українського бійця із українським боксером

У мережі з’явився відеоролик із «Всесвітньої серії боксу» (WSB). На цьому відео – бій, що відбувся 17 квітня в Києві і завершився перемогою української команди. Російські коментатори переплутали українського боксера Олександра Усика і бійця АТО, якого показали під час цієї трансляції. Ось їхній діалог:

«Усик, кажется… Да, Усик. Олимпийский чемпион… В американской форме… А чего в американской? Ну он сейчас выступал в США, он хорошо показал себя, выигрывает все бои», – прокоментували за кадром.


Фейк: «Ватник» відмовляється від громадянства України

Інтернет-ресурс eric-hartmann.com 20 квітня опублікував новину із заголовком: «Ватник» відмовляється від громадянства України і просить політичного притулку у Путіна.

«Я – громадянин України, голова Дніпропетровської дитячої громадської організації «Допоможемо дітям», головний редактор Дніпропетровської обласної дитячої газети «Допоможемо дітям» Кожушко Микола Миколайович – відмовляюся від громадянства України і прошу президента Російської Федерації Путіна Володимира Володимировича... надати мені політичний і фізичний притулок», – говорить Кожушко у своєму відеозверненні.


Однак, у новині представили лише шматок відеозвернення, а не його повну версію, яка датована ще …2013 роком! Тоді Кожушко справді звертався до президента України Віктора Януковича.

Українські військові «відбирають цибулю» у мирних мешканців

Телеканал «Звезда» розповів, що буцімто українські військові відбирають цибулю у мирних мешканців і саджають її в окопах. Російські журналісти пишуть, що таку інформацію поширив Іван Белецький на своїй сторінці у Facebook.

І справді, у нього є пост про цибулю, і навіть світлини, які використав канал. Однак текст зовсім інший.

«Закарпатці ніде не пропадуть)))) головне, щоб по нашій цибулі, висадженій на окопах, і нашому березовому соку ніхто не стріляв)))».


На цю ж тему:

22.04.2015
Російські ЗМІ повідомили про сома, який «з’їв фашиста»

Якого буцімто спіймали 6 квітня у річці Одері далі
21.04.2015
LifeNews про «георгіївську стрічку» у Харкові

Російські журналісти спотворили цитату голови Харківської ОДА далі
20.04.2015
Телеканал Росії спотворив текст співзасновника СNN щодо України

Зняли інформацію, про те що, Росія озброює сепаратистів, та додавши, що «США скористались зміною влади в Україні» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG