Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську зроблені «серйозні кроки в напрямку політичного врегулювання» на Донбасі – Кучма


Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма
Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма

Підсумком першої від часу укладення лютневих угод зустрічі представників України та сепаратистів стали «серйозні кроки в напрямку політичного врегулювання». Про це після завершення 6 травня переговорів у Мінську заявив представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма.

За його словами, представники сепаратистів були «конструктивними».

Представник Росії Азамат Кулмухаметов сказав, що переговори дали надію на «політичне вирішення» конфлікту.

За підсумками наради створені групи експертів, які мають запропонувати наступні кроки для реалізації плану мирного врегулювання. Представник ОБСЄ Гайді Тальявіні заявила, що перша з цих груп розпочне роботу 19 травня.

2 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG