Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: власником магазину дорогого взуття Zlocci виявився екс-міністр Злочевський


Микола Злочевський
Микола Злочевський

Власником Zlocci – нового бренду, під вивіскою якого вже півроку в центрі Києва продають дороге чоловіче взуття зі шкіри страуса і крокодила, найімовірніше, є колишній міністр екології Микола Злочевський. Про це йдеться у матеріалі програми «Схеми» Радіо Свобода і Першого Суспільного.

Торгова марка Zlocci зареєстрована на кіпрську компанію «Аметоса інвестментс лтд. У цієї фірми є багато перетинів з іншими бізнесами екс-міністра, який з грудня перебуває у розшуку, йдеться в розслідуванні.

Проти Злочевського порушені принаймні дві кримінальні справи: зловживання службовим становищем і заволодіння бюджетними коштами, а також за незаконне збагачення. Як пишуть журналісти, за обома статтями йому може загрожувати конфіскація майна, але поки що його статки зростають – наприклад, у грудні відкрився новий бутик взуття.

Журналісти відвідали магазин Zlocci, де їм запропонували придбати взуття і ремінь зі шкіри крокодила зі знижкою за близько 60 тисяч гривень.

Є ціла низка свідчень, що саме Злочевський є власником цього магазину. Наприклад, адреса реєстрації власника торгової марки, компанії «Аметоса інвестментс лтд», збігається з адресою фірми «Біртіліна консалтинг лтд». Остання є співвласником двох палаців із земельними ділянками на Київському водосховищі разом із батьком Миколи Злочевського. Майже рік тому програма «Схеми» виявила, що цими маєтками і землею володіє Злочевський, який був міністром екології України за президентства Віктора Януковича.

Дочка екс-міністра Карина Злочевська значну частину публічних постів на своїй сторінці Facebook присвячувала саме новому магазину Zlocci. Але після того, як програма «Схеми» попросила коментар у представників Злочевського, пости про магазин зникли зі сторінки дочки екс-міністра. Коментаря журналістам не дали. Редакція має скріншоти попередньої версії сторінки.

Торгову марку Zlocci реєструвала та ж людина, яка раніше допомагала реєструвати інтелектуальну власність компанії «Інфокс»-ТМ «Біолонг». Це Охотнікова Катерина Олександрівна.

Власником і бенефіціаром компанії «Інфокс», відповідно до державного реєстру, є Микола Злочевський. Але формально продає дороговартісне взуття Валерій Ткач – фізична особа, підприємець, з’ясували журналісти.

Його підприємство, за документами, розташоване за адресою, яка виявилась обшарпаним багатоповерховим будинком на околиці Києва.

«Наша родинна фабрика міститься у затишному містечку Almansa ( Іспанія)… Наше взуття із екзотичної шкіри алігатора, страуса, ящірки і шкіри благородного оленя», – зазначено на сайті Zlocci. У цьому містечку розташовано більш ніж три десятка фабрик взуття.

XS
SM
MD
LG