Доступність посилання

ТОП новини

Нелегальна міграція: в Угорщині запропонували надзвичайний стан


Іще одна родина мігрантів прибула до Угорщини на КПП Реске, 10 вересня 2015 року
Іще одна родина мігрантів прибула до Угорщини на КПП Реске, 10 вересня 2015 року

Міністерство внутрішніх справ Угорщини запропонувало розглянути можливість запровадити надзвичайний стан на кордонах через загострення міграційної кризи.

Як повідомив у четвер на брифінгу у Будапешті речник угорського уряду Янош Лазар, на найближчому засіданні Кабінету міністрів розглянтуть запровадження такого стану з 15 вересня.

За словами речника, влада має дані про те, що на південних теренах Угорщини активізували свою діяльність міжнародні злочинні угруповання, а також зросла небезпека тероризму, передає кореспондент Радіо Свобода.

Янош Лазар також повідомив про заплановане на 15 вересня закриття угорсько-сербського кордону на КПП Реске, включно з залізницею.

Пропозиція МВС Угорщини про запровадження надзвичайного стану надійшла до Кабміну після того, як угорський парламент змінив Кримінальний кодекс країни. Згідно з ним, порушники кордону, включно з нелегальними мігрантами, можуть бути видворені з країни за короткий термін, а за пошкодження захисного 175-кілометрового паркану передбачене тюремне ув’язнення. Досі щодо 176 тисяч біженців із Близького Сходу й Африки, що прямують транзитом через Балкани в Німеччину, таких заходів в Угорщині не застосовували.

Своєю чергою, представник австрійської залізниці повідомив у четвер про тимчасове припинення сполучення з Угорщиною. Причиною він назвав те, що австрійська поліція не вправляється з великим потоком біженців на угорсько-австрійському кордоні.

Угорська та закордонна преса повідомляє про великий хаос на угорських автодорогах, де за останні дні через нещасний випадок загинули двоє мігрантів і кілька потрапили до лікарні. Вони відмовлялися від організованого поліцією перевезення в автобусах і йшли з кордону до Будапешта автомобільними дорогами пішки.

XS
SM
MD
LG