Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Котвіцький згадав про незадекларований мільярд гривень


Ігор Котвіцький
Ігор Котвіцький

Народний депутат від «Народного фронту» Ігор Котвіцький доповнив свою декларацію за попередній рік, дописавши, що мав на рахунках у банках та інших фінансових установах 970,92 мільйонів гривень. Доповнену декларацію за 2014 рік він оприлюднив на сайті Верховної Ради у серпні.

Завдяки згаданому майже мільярду депутат став офіційно найбагатшим у парламенті.

​У березні, коли всі парламентарії мусять подавати декларацію про доходи, Котвіцький вказав заощадження та рахунки у розмірі 63,867 мільйонів гривень. Тепер він збільшив суму коштів на 907,05 мільйонів.

Крім того, збільшилась загальна сума його сукупного доходу з 26,06 до 71,9 мільйонів гривень. Це сталося завдяки зростанню доходу від дивідендів і процентів.

На запитання журналіста Радіо Свобода, звідки Ігор Котвіцький взяв понад 900 мільйонів гривень, він порадив звернутися до людини, яка заповнювала його декларацію за 2014 рік. «Це до бухгалтера питання. Люди помиляються і виправили помилку. Це гроші, які багато років лежали на рахунках у банках, а не виникли нізвідки. Це механічна помилка», – заявив він.

Котвіцький є бізнес-партнером сім'ї міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. На момент обрання народним депутатом він був членом спостережної ради – віце-президентом ПАТ «Інвестор», яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних та маркетингових послуг, оптової торгівлі, а також оренді офісних приміщень. Головою наглядової ради – президентом ПАТ «Інвестор» до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина – Інна Авакова.

Згідно з офіційною інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, станом на 2013 рік Інна Авакова володіла 42,064% акції ПАТ «Інвестор», ще 1,69% належали сину Олександру Авакову, а 9,566% мав Котвіцький.

З того часу дані про зміну власників ПАТ «Інвестор» офіційно не оприлюднювалися.

XS
SM
MD
LG