Доступність посилання

ТОП новини

У полоні сепаратистів перебуває 131 людина – Тандіт


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

Сепаратисти на Донбасі тримають у заручниках 131 людину. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

Він додав, що говорити з упевненістю можна лише про долю 57 заручників.

«На сьогодні я можу говорити про цифру – 131 людина. З них долю 57 ми досить точно можемо описати і знаємо в яких місцях вони перебувають, 74 людини перебувають у тих місцях, які ми перевіряємо, уточнюємо про них інформацію», – зазначив Тандіт в ефірі програми «Ваша Свобода».

8 грудня уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляла, що в полоні бойовиків перебувають 140 українців.

8 грудня питання обміну полоненими обговорювали на засіданні Тристоронньої контактної групи. Як повідомила речниця представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер, українська сторона наполягає, що напередодні Різдва і Нового року пріоритетом повинен стати обмін заручниками і незаконно утримуваними особами.

Водночас представники сепаратистів на сайтах угруповання «ДНР» тоді заявили, що українська сторона в ході переговорів контактної підгрупи з гуманітарних питань не надала сепаратистам списки полонених для обміну за формулою «всіх на всіх».

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG