Доступність посилання

ТОП новини

Новий голова ОБСЄ висловив задоволення дотриманням перемир’я на Донбасі


Франк-Вальтер Штайнмаєр, архівне фото
Франк-Вальтер Штайнмаєр, архівне фото

Новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив задоволення дотриманням перемир’я на Донбасі і сподівання на подальший поступ.

Як заявив Штайнмаєр, він задоволений тим, що, за даними спостережень Організації з безпеки і співпраці в Європі, перемир’я на сході України тримається вже кілька днів і в зоні конфлікту не сталося серйозних інцидентів.

«Це дає сподівання, що сторони конфлікту обговорять і інші важкі кроки, на які ще треба піти, щоб повністю виконати мінські домовленості, з бажанням знайти конструктивні рішення, що дадуть змогу подолати кризу і врешті розрядити конфлікт», – мовиться в його заяві.

Голова МЗС Німеччини додав, що сповнений рішучості не послаблювати зусиль у посередництві між Москвою і Києвом і в «нормандському форматі», учасником якого є його країна, і тепер і на чолі ОБСЄ.

На 2016 рік Організацію з безпеки і співпраці в Європі очолила Німеччина. Її міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр буде головувати в ОБСЄ протягом цього року.

XS
SM
MD
LG