Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина готує скаргу до СОТ через економічні санкції Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Турецька влада готує скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) через запроваджені Росією економічні санкції. Про це виданню Daily Sabah розповів міністр економіки Туречини Мустафа Еліташ.

За його словами, Анкара збирає докази порушення Москвою правил СОТ, щоб захистити в судах права постраждалих через обмеження компаній.

Міністр економіки Туреччини вказав, що турецькі підприємці довірилися російському уряду і вклали гроші в цю країну. Еліташ порівняв відносини з Росією з прогнозом погоди, який іноді обіцяє сонце, а іноді дощ і хмарність. Під час хмарності дії Росії не відповідають міжнародним правилам торгівлі, заявив міністр.

Економічні санкції Росії проти Туреччини набули чинності 1 січня. До ввезення в Росію заборонені турецькі овочі, фрукти, м’ясо птиці. Москва також запровадила заборону на виконання турецькими компаніями окремих видів робіт і послуг, зокрема в будівництві і в туризмі.

Відносини між двома країнами різко погіршилися наприкінці листопада 2015 року – після інциденту зі збитим турецькими ВПС на кордоні з Сирією російським бомбардувальником Су-24.

XS
SM
MD
LG