Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери з Дніпропетровська організували зимові канікули для школярів із зони АТО


Діти із зони АТО приїхали на різдвяні канікули до Дніпропетровська
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Діти із зони АТО приїхали на різдвяні канікули до Дніпропетровська

До Дніпропетровська на зимові канікули волонтери привезли дітей із зони АТО. 8 січня 20 школярам із Красногорівки та Авдіївки організували новорічну виставу біля головної обласної ялинки з іграми, розвагами та екскурсією до «Будиночка Святого Миколая» – невеликого волонтерського пункту у новорічному містечку розваг, де небайдужі дніпропетровці збирали для них подарунки.

У програмі тижневого перебування дітей із Донбасу у Дніпропетровську – перегляд новорічних вистав у театрах міста, відвідини художнього музею, майстер-класти, квести, спілкування з ровесниками.

За словами волонтерки Лариси Скрипченко, привозити дітей з прифронтової зони на мирну територію хоча б на короткий час дуже важливо, «адже їм необхідно відчути себе в безпеці, побути дітьми».

«На кожні канікули ми привозимо до Дніпропетровська із зони АТО групу або дві групи дітей. Усе це відбувається на волонтерських засадах: нам допомагають люди, які роблять пожертви. За ці кошти ми годуємо дітей, влаштовуємо дозвілля та проживання. Цього разу з проживанням нам допоміг координаційний центр для переселенців «Допомога Дніпра», – сказала Радіо Свобода волонтерка фонду «За майбутнє України» Лариса Скрипченко.

За словами дітей та вчителів з Красногорівки, що за кілька кілометрів від Донецька, наразі ситуація в їхньому місті складна: населений пункт перебуває під контролем української влади, обстрілів немає, однак через пошкодження комунікацій під час боїв місто вже більше року залишається без газу та централізованого опалення.

Як розповідають школярі, чимало жителів покинули Красногорівку, залишились тільки ті, кому нікуди їхати, окремі мікрорайони майже повністю спорожніли. Учні усіх п’яти шкіл міста навчаються у будівлі однієї школи позмінно. Решта навчальних закладів без опалення або ж постраждали від обстрілів й очікують на відновлення.

Волонтери з Дніпропетровська опікуються дітьми з Красногорівки вже більше року: вони не тільки влаштовують школярам розваги під час канікул, а й постійно збирають та доправляють гуманітарну допомогу для дітей та дорослих. Наступна група дітей із зони АТО завітає до Дніпропетровська 13 січня.

XS
SM
MD
LG