Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ передала до суду справу про незаконну видачу зброї зі складів МВС під час Революції гідності – Горбатюк


Генерельна прокуратура України завершила розслідування і направила до суду кримінальне провадження щодо незаконної видачі зброї зі складів МВС під час Революції гідності. Про це повідомив начальник Управління з розслідування спеціальних справ Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.

«На сьогоднішній день завершено розслідування кримінального провадження, що стосується незаконної видачі з мобілізаційних складів ГУМВС України в місті Києві вогнепальної зброї і набоїв – було видано близько 600 автоматів Калашникова калібру 5,45 міліметрів і близько 190 тисяч набоїв. Безпосередньо «тітушкам» було видано 408 автоматів і 90 тисяч набоїв», – заявив Горбатюк.

За його словами, у кримінальній справі проходять 12 осіб, з яких четверо заарештовані (троє – це начальник складу, інспектор і технік), решта перебувають в розшуку, серед них екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-начальник столичної міліції Валерій Мазан, начальник Департаменту матеріально-технічного забезпечення та інші.

Підготовчий розгляд справи про незаконну видачу зброї зі складів МВС під час подій Майдану суд призначив на 26 січня, додав Горбатюк.

21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, відомі як Євромайдан, які також згодом назвали Революцією гідності.

Всього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули у лютому 2014 року. Тоді під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними прокуратури, розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, проте обвинувальних вироків у цих провадженнях ще немає.

XS
SM
MD
LG