Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Києва викликала представників захисту Корбана на допит – адвокат


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Прокуратура міста Києва викликала на допит трьох представників сторони захисту лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Андрій Богдан. За його словами, повістки отримали також його колеги Оксана Томчук та Ігор Черезов. Фото повісток Богдан виклав на сторінці у соцмережі.

«Вчора мені, як адвокату Корбана, працівники СБУ вручили повістки на допит до прокуратури міста Києва щодо створення адвокатами умов, які сприяли злочинній діяльності, створеною Геннадієм Корбаном злочинної організації», – повідомив адвокат.

Юрист назвав вручення повісток на допит «прямим тиском» і «погрозами» на адресу адвокатів задля перешкоджання їх діяльності із захисту клієнта.

«Помста за те, що ми публічно висвітлюємо яким примітивізмом і заангажованістю відзначаються всі обвинувачення прокуратури», –написав Богдан. Як випливає з фото повісток, його викликають на допит 26 і 27 січня.

Водночас адвокат Оксана Томчук на своїй сторінці у Facebook повідомила, що перший її допит призначений на 25 січня, у день, коли має розпочатися засідання Апеляційного суду за скаргами на арешт Геннадія Корбана, в якому вона братиме участь.

Адвокат Ігор Черезов, який захищає одного із підозрюваних у «справі Корбана» Олега Мартинова, отримання повістки не прокоментував.

Реакції столичної прокуратури на заяви адвокатів лідера партії «Укроп» про «перешкоджання професійній діяльності» у зв’язку з повістками на допит немає.

Учора Апеляційний суд Києва переніс на 25 січня розгляд скарги захисту лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення Дніпровського райсуду про тримання його під вартою. Розгляд апеляції розпочався 5 січня.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, перешкоджанні діяльності виборчих комісій, привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах, а також створенні злочинної організації. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG