Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов про заяву Путіна щодо «передачі Донбасу Україні»: його ніхто не питав


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що президента Росії Володимира Путіна ніхто не питав, коли формувалися кордони України. Так Турчинов прокоментував заяву Путіна, який назвав маячнею обставини «передачі Донбасу Україні».

«Щодо останньої заяви Путіна, коли він публічно ставить під сумнів всі межі, які були сформовані після Другої світової війни. Так, під час свого виступу в Кремлі він публічно поставив під сумнів, що не правильно, з його точки зору, відбулося передання Донбасу Україні. По-перше, Путіна ніхто не питав, коли формувалися кордони Української держави. А по-друге, такі публічні заяви – це база, скажімо так, для військової агресії проти нашої держави. Це керівник країни, який ставить під сумнів всі межі Європи, які були сформовані після Другої світової війни», – заявив Турчинов на зустрічі з керівництвом «Укроборонпрому» у Києві.

25 січня президент Росії Володимир Путін заявив, що Донбас передали Україні більшовики, за його словами, під приводом підвищення там відсотка пролетаріату, що він назвав «маячнею якоюсь».

У Росії поширена ідея про необхідність відновити єдину російську державу на всій території колишньої імперії чи колишнього СРСР. Сам Путін свого часу називав розпад СРСР «найбільшою геополітичною катастрофою 20-го століття».

На цю ж тему:

Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

XS
SM
MD
LG