Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму позбавив приміщень церкву Київського патріархату – владика Климент


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Російський «арбітражний суд» Криму ухвалив рішення вилучити з власності Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату належні їй приміщення. Про це повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ Київського патріархату Климент.

28 січня в Києві він пояснив, що мова йде про приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги в центрі Сімферополя.

«За рішенням суду я повинен сплатити півмільйона рублів «міністерству майна і земельних відносин», протягом 10 днів звільнити приміщення і готуватися до того, що далі в мене заберуть це приміщення. Тому що саме на цих 112 квадратних метрах розташовані всі комунікації, вода, світло, тепло», – сказав владика.

За його словами, керівництво Кримської єпархії УПЦ Київського патріархату не залишить приміщення собору і продовжить боротьбу за нього.

Російська «влада» Криму, як і «суди» на півострові офіційно ситуацію не коментують.

У 2014 році, після анексії Криму Росією, російський «Фонд майна» окупованого півострова повідомив архієпископу про необхідність переукладення договору оренди на приміщення, в якому розташовується Кафедральний собор святих Володимира і Ольги. Тоді Климент розповідав, що невідомі люди вимагали від нього 200 тисяч доларів за можливість перебувати в цій будівлі.

Незважаючи на низку заяв, у тому числі правозахисних організацій, про утиски за релігійною ознакою на півострові, російська «влада» Криму це заперечує і стверджує, що віряни всіх конфесій перебувають у рівних умовах.

XS
SM
MD
LG