Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Туреччини звинувачує Росію у воєнних злочинах у Сирії


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу звинувачує Росію та інших прихильників режиму сирійського президента Башара аль-Асада у вчиненні воєнних злочинів у Сирії.

4 лютого, під час виступу на донорській конференції щодо допомоги Сирії, яка проходила у Лондоні, Давутоглу зазначив, що ключовою причиною гуманітарної кризи у цій країні є воєнні злочини, вчинені сирійським режимом та угрупованням «Ісламська держава».

«Ті, хто підтримує режим аль-Асада чинить такі ж воєнні злочини. Я на цьому наголошую сьогодні, оскільки Алеппо перебуває під сильними атаками російської авіації», – наголосив Ахмет Давутоглу.

Представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков, реагуючи на критику Давутоглу, заявив, що Москва підозрює Туреччину у підготовці до воєнного вторгнення у Сирію.

«Ознак прихованої підготовки турецьких збройних сил до активних дій на території Сирії ми фіксуємо все більше і більше», – заявив Конашенков.

Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися у листопаді 2015 року, коли турецькі військові збили у районі кордону з Сирією російський бомбардувальник.

29 січня цього року Анкара знову заявила про порушення російським бойовим літаком турецького повітряного простору, звинувативши Москву в ескалації напруженості. Командування військово-повітряних сил Туреччини оголосило підвищену бойову готовність. Російська сторона називає звинувачення заздалегідь обдуманої провокацією і пропагандою.

XS
SM
MD
LG