Доступність посилання

ТОП новини

Селезньов: загальна чисельність сепаратистів і російських військових на Донбасі – 34 тисячі


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

Загальна чисельність бойовиків незаконних збройних формувань та російських військових на непідконтрольній Києву частині Донбасу становить 34 тисячі. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав речник Генерального штабу Збройних сил Владислав Селезньов.

«Загальна цифра бойовиків та російських вояків на тимчасово окупованій території України, саме на сході, складає 34 тисячі, – зазначив Селезньов. – З них приблизно 7 тисяч – це кадрові військові, і мова йде не лише про військових інструкторів, а і тих, хто безпосередньо бере участь у диверсіях, терактах та спробах штурму наших позицій вздовж усієї лінії розмежування».

Як повідомив напередодні начальник генштабу ЗСУ Віктор Муженко, на окупованій території сходу перебувають 7 тисяч російських військових. На початок 2015 року, за даними, оприлюдненими секретарем РНБО Олександром Турчиновим, загальна чисельність військового угрупування на сході України становила понад 38 тисяч осіб, серед них 8,5 тисячі були військовослужбовцями регулярних військ Росії.

Минулого тижня у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що за дев’ять місяців, від січня до вересня 2015 року, на Донбасі загинули 627 російських військових, понад дві тисячі були поранені.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, а є тільки «добровольці».

XS
SM
MD
LG