Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Росія не виконала жодного пункту Мінських угод


Міністерство закордонних справ України заявляє, що Росія не виконала жодного пункту Мінських угод.

«На сьогодні жоден з цих пунктів не виконаний. Контрольовані Росією НЗФ продовжують систематично й інтенсивно обстрілювати позиції ЗСУ, за січень було 1,2 тисячі обстрілів уздовж лінії розмежування. Фіксуються випадки невідведення важкого озброєння», – заявила речниця МЗС Мар’яна Беца.

Українське дипломатичне відомство також закликає світове співтовариство посилити вплив на Росію з метою виконання Мінських домовленостей.

Останніми днями українські військові повідомляють про збільшення кількості обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів на частині сходу України. Сепаратисти, які тимчасово контролюють певні території у Донецькій та Луганській областях, вказують на те, що це ЗСУ порушують режим тиші.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG