Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина підтверджує обстріл курдських повстанців у Сирії


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу підтверджує, що турецькі війська завдали ударів по курських повстанцях на півночі Сирії, вимагаючи покинути територію, яку вони нещодавно взяли під контроль.

13 лютого в турецькому телебаченню TRT Haber Давутоглу заявив, що Туреччина «відповідатиме на кожен крок» курдських «Загонів народної самооборони» (YPG).

«YPG негайно відійдуть з Аазазу і навколишніх територій і більше не наблизяться до них», – сказав Давутоглу маючи на увазі місто у сирійській провінції Алеппо.

Він не надав деталей атаки. Але турецька державна агенція Anatolia, цитуючи Давутоглу, повідомила, що удари були нанесені у відповідь.

Інформагенція Anatolia також цитує турецькі військові джерела, які повідомляють, що удари були нанесені у відповідності з правилами ведення бойових дій. Джерела додалють, що турецька армія також відповідала на вогонь з боку військ сирійського президента Башара аль-Асада на військові пости у південній провінції Туреччини Хатай.

Туреччина, яка є членом НАТО, є одним з найжорсткіших критиків президента Сирії Башаша аль-Асада, війська якого з вересня 2015 року підтримує російська авіація.

Раніше 13 лютого курдські лідери плвідомили про обстріл турецькою стороною військової бази «Менагх» біля Алеппо.

Туреччина вважає, що партія «Курдський демократичний союз» (PYD) і курдські «Загони народної самооборони» (YPG) пов’язані з угруповання «Курдська робітнича партія» (PKK), яке бореться за автономію курдів на південному сході Туреччини.

Туреччина, США і Євросоюз визнали PKK терористичною організацією. Але Вашингтон підтримує «Курдський робітничий союз» у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії.

XS
SM
MD
LG