Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині висунули друге звинувачення проти російського журналіста, що заявляв про «зґвалтування дівчинки»


Російські мігранти мітингують у Берліні через «зґвалтовану дівчинку», 23 січня 2016 року
Російські мігранти мітингують у Берліні через «зґвалтовану дівчинку», 23 січня 2016 року

Прокуратура у столиці Німеччини Берліні розглядає друге звинувачення проти журналіста російського телевізійного «Першого каналу», що розкручував сфальсифіковану історію про нібито зґвалтування мігрантами дівчинки з російськомовної родини, повідомив Радіо Свобода німецький юрист.

Як сказав адвокат Мартін Луйтле, він представляє інтереси поліцейського Вольфа Райшера, який звинуватив репортера Івана Благого в наклепі на німецьку поліцію.

22 січня Луйтле вже подав проти Благого іншу кримінальну скаргу, звинувативши журналіста в розпалюванні ворожнечі проти мігрантів. За цим звинуваченням Благому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

У прокуратурі Берліна повідомили, що ще розглядають обидва подання.

16 січня Благой підготував телерепортаж, у якому стверджувалося, що в Берліні 13-річну дівчинку з родини мігрантів із Росії викрали і зґвалтували нові мігранти «арабського вигляду». Цю історію широко розповсюдили інші російські засоби інформації, в першу чергу мовлення за кордон, а також прокремлівські засоби інформації в інших країнах. Емігранти з Росії разом із місцевими ультраправими влаштували в Німеччині кілька демонстрацій проти нових мігрантів. Та поліція швидко з’ясувала, що дівчинка не була викрадена, а втекла з дому від можливого конфлікту з батьками, і не була зґвалтована, а статеві відносини, вочевидь добровільні, мала раніше з двома чоловіками, берлінцями турецького походження, які не мають ніякого стосунку до масової міграції до Німеччини останнього часу.

XS
SM
MD
LG