Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії відмовився визнавати опозиційну партію потерпілою через убивство Нємцова


Імпровізований меморіал на місці вбивства Нємцова в Москві
Імпровізований меморіал на місці вбивства Нємцова в Москві

У Росії Басманний суд у столиці Москві відхилив скаргу опозиційної партії «Парнас» на відмову слідства визнавати її потерпілою стороною у справі про вбивство російського опозиційного політика і співголови партії Бориса Нємцова.

У партії заявляли, що Нємцов був найбільшим жертводавцем партії, і внаслідок його вбивства партія зазнала матеріальної шкоди. Як заявив представник інтересів партії, адвокат Вадим Прохоров, російський закон дозволяє визнавати потерпілими юридичні особи, якщо вони зазнали матеріальної чи репутаційної шкоди. Але слідство заявило, що в цій справі потерпілими можуть бути визнані тільки фізичні особи.

Раніше у п’ятницю той же Басманний суд продовжив термін арешту п’ятьом фігурантам справи про вбивство Нємцова родом із Чечні до 7 березня. Підозрюваний організатор убивства, колишній офіцер сил МВС Чечні Руслан Мухудінов, арештований заочно, бо переховується від слідства.

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року в самому центрі Москви, за кількасот метрів від стін Кремля. Російська опозиція припускає, що до замовлення вбивства може бути причетний голова Чечні Рамзан Кадиров; той відкидає такі звинувачення.

XS
SM
MD
LG