Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі сталася бійка під час вшанування пам’яті героїв Небесної cотні


Під час відкриття пам’ятного знаку героям Небесної сотні в Одесі біля будівлі обладміністрації у суботу сталася сутичка між представниками різних політичних сил. Активісти Правого сектору обурилися використанням символіки партії «Батьківщина» на церемонії відкриття. Через це між кількома молодими людьми почалася штовханина, яка за кілька хвилин скінчилася, ніхто не потерпів.

Окрім прапорів «Батьківщини», на заході була також символіка цивільного корпусу «Азов» та Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Багато громадян прийшли на акцію з національними прапорами.

Громадськість, яка була присутня на заході, також робила зауваження очільникам області, а саме гололові Одеської ОДА Анатолію Урбанському за використання російської мови під час виступу на урочистостях.

На відкритті була присутня також заступниця голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі Соломія Бобровська. Активістка Євромайдану разом із священослужителями відкрила пам'ятний знак. Пізніше на цьому місці буде встановлено меморіал героям Небесної сотні. Рішення щодо цього погодили депутати облради під час останнього засідання 19 лютого. Монумент встановлять навпроти центрального входу до облради.

Сьогодні в Україні – День героїв Небесної сотні, пам’ять яких минулорічним указом президента щорічно вшановуватимуть 20 лютого.

XS
SM
MD
LG