Доступність посилання

ТОП новини

«Українська влада змарнувала час, а це – на руку Росії» – міністр оборони Чехії


Міністр оборони Чехії Мартін Стропніцкі
Міністр оборони Чехії Мартін Стропніцкі

Чеський міністр оборони Мартін Стропніцкі вважає, що влада в Україні бездіяльна, вона не показує результатів. На цьому чеський міністр наголосив у неділю на дебатах на головному чеському інформаційному каналі ČT24.

«Україна за минулі роки свій час змарнувала. Подивіться, скільки зробили інші подібні до України країни, а Україна весь час крутиться у власних проблемах, а це, звичайно, вода на млин російським стратегам», – зазначив Мартін Стропніцкі.

«Не можна вважати аж таким віддаленим уявлення в їхніх («російських стратегів» – ред.) мріях про те, що це будуть вони, хто буде, так би мовити, «стабілізувати» цю ситуацію», – вважає чеський міністр.

«Ну а потім з’явиться якийсь чоловічок, як це вже було в минулому, відносно близький до Москви, і так Росія стане великим миротворцем. А це, думаю, не був би добрий шлях для України», – сказав Мартін Стропніцкі.

На думку ще одного учасника дебатів, посла Європарламенту Яна Заграділа, в Україні «нічого не міняється, олігархи і надалі володіють Україною». До такої влади «тяжко мати 100-відсоткову симпатію, коли бачимо, що в уряді точаться суперечки і що нічого не міняється», наголосив чеський політик.

Щодо посилення військової присутності НАТО на сході своїх кордонів, на думку ще одного учасника дебатів, голови Військового комітету НАТО Петра Павла, це є реакцією Альянсу на події в Україні, але ця реакція «не має за мету воєнну загрозу для Росії».

XS
SM
MD
LG