Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: ТВК скасувала реєстрацію 4 кандидатів до місцевих рад, які балотуються в мери


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Криворізька міська виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатами в депутати місцевих рад за партійними списками чотирьох кандидатів у мери міста. Відповідне рішення було ухвалене 8 березня на черговому засіданні міськвиборчкому.

За даними з міської виборчої комісії, рішення було затверджене для того, щоб уникнути порушення кандидатами вимог частин 4 та 5 статті 35 Закону України «Про місцеві вибори».

Так, кандидат в мери від «Партії простих людей» Олег Косяк був позбавлений реєстрації кандидатом в депутати до міськради за списком партії «ВО Батьківщина», висуванець в мери від партії «Народний контроль» Ігор Левицький – реєстрації за списком «Сили людей», самовисуванка Інна Іванченко – реєстрації за списком «Блоку Петра Пррошенка «Солідарність». Також була скасована реєстрація члена «ВО «Свобода» Олега Бойченка, який зараз балотується в мери шляхом самовисування, кандидатом в депутати Довгинціввської районного ради міста.

За даними з міської ТВК, рішення були ухвалені з огляду на заяви самих кандидатів та роз’яснювальний лист із Центрвиборчкому.

За частиною 4 статті 35 закону України «Про місцеві вибори», особа, висунута кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости, не може одночасно бути висунута у будь-яких інших одномандатних, єдиних одномандатних виборчих округах з будь-яких місцевих виборів.

За частиною 5-ю тієї ж статті, особа може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости шляхом висування місцевою організацією лише однієї політичної партії або лише шляхом самовисування.

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG