Доступність посилання

ТОП новини

Імовірність примусового годування Савченко дуже велика – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українка, народний депутат Надія Савченко, яку утримують в російському СІЗО, не відмовляється від голодування і тому ймовірність того, що її годуватимуть примусово, дуже велика. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав її адвокат Марк Фейгін.

За його словами, нині до Савченко нікого не пускають.

«Відвідувати Савченко нікому не дозволяють: ні сестрі, ні матері, ні українським медикам. Мені дзвонив голова Громадської спостережної комісії по Ростовський області. Він сказав, що сьогодні до Надії піде член цієї комісії і, можливо, завтра питання це вирішиться. Але проблема в тому, що Надія продовжує голодування, дуже велика ймовірність її примусового годування», – сказав Фейгін.

У Донецьку Ростовської області Росії близько 20 хвилин тривало судове засідання, на якому Савченко виголосила заключне слово. Після цього суд оголосив, що почне оголошувати вирок у справі Савченко 21 березня об 11:00.

Перед цим Савченко заявила про продовження сухого голодування.

Надія Савченко оголосила, що відмовляється від прийому рідини після того, як 3 березня суд не дав виступити їй із заключним словом і переніс засідання на 9 березня. Від грудня Савченко голодує з вимогою звільнення.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

XS
SM
MD
LG