Доступність посилання

ТОП новини

Греція намагається перемістити тисячі мігрантів


Греція з огляду на спалах гепатиту А намагається перемістити тисячі мігрантів, які опинилися поблизу кордону з Македонією.

Понад 12 тисяч людей, серед яких тисячі дітей і немовлят, далі живуть у брудному наметовому містечку недалеко від північної межі міста Ідоменей. Вони сподіваються перетнути кордон, але Македонія та інші сусідні країни не пускають цих людей.

Агентство France-Presse повідомляє, що близько 200 мігрантів протестували проти умов тримання в таборі 12 березня, вимагаючи «відкрити кордони», ці люди сидять на прикордонній залізничній лінії.

Влада роздає листівки, закликаючи мігрантів перейти до пунктів прихистку по всій Греції.

Грецький чиновник із галузі охорони здоров’я сказав агенції Reuters, що у дев’ятирічної сирійської дівчинки був діагностований гепатит А, ще один випадок був зареєстрований 11 березня.

Європейський союз і Туреччина узгодили цього тижня деталі суперечливого плану, який передбачає, що багато мігрантів вирушать назад із Греції до Туреччину. Натомість Євросоюз переселятиме сирійських біженців із турецьких таборів у межах угоди про обмін у форматі «один на один».

XS
SM
MD
LG