Доступність посилання

ТОП новини

За тиждень до виборів у Кривому Розі частково змінився склад ТВК


За тиждень до позачергових виборів мера ЦВК частково змінила склад міської виборчої комісії Кривого Рогу. Інформацію про це 18 березня підтвердили у міській виборчій комісії.

За даними комісії, про зміни у складі члени комісії дізнались безпосередньо на засіданні у п’ятницю. Через це частину питань, запланованих до розгляду, відклали, оскільки деякі члени комісій вже не мали права голосу.

Як поінформували у комісії, зокрема, у п’ятницю стало відомо, що, за рішенням ЦВК, був змінений секретар комісії – замість Юрія Чуплого (представника ВО «Батьківщина») призначений Дмитро Лєдовських ( від тієї ж політичної сили). Окрім того, ЦВК замінила членів ТВК від «Народного франту: замість Ольги Бондарець і Зої Тимко членами комісії призначені Олексій Алексєєв та Олексій Кудла.

Постанова ЦВК про зміни у складі Криворізької міської виборчої комісії на офіційному сайті ЦВК оприлюднена 18 березня за №84. У ній йдеться, зокрема, про те, що секретаря ТВК Юрія Чуплого було звільнено з посади з огляду на його особисту заяву, а членів комісії від «Народного франту» – за поданням партії.

На місцевих виборах 2015 року в Дніпропетровську за три дні до голосування змінили голову й частину членів ТВК. Це на добу паралізувало роботу комісії: зібравшись на засідання, ТВК не змогла ухвалити важливих рішень, адже виникли питання щодо того, який склад є легітимним.

30 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі. 23 грудня 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким постановила провести повторні вибори на посаду мера Кривого Рогу 27 березня.

На посаду міського голови Кривого Рогу зареєстровано 15 кандидатів: 5 від партій і 10 самовисуванців. Чинний мер Юрій Вілкул, який на минулих виборах був висуванцем «Опозиційного блоку», тепер балотується шляхом само висування.

XS
SM
MD
LG