Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» заявляє про ознаки непрямої агітації на користь мера Кривого Рогу з боку посадовців


Громадянська мережа «Опора» вбачає ознаки непрямої передвиборної агітації в інтересах чинного мера в діях посадовців, які проводять зібрання жителів районів у передвиборчому Кривому Розі. Про це у суботу заявили в громадянській мережі «Опора», яка стежить за позачерговими виборами міського голови Кривого Рогу.

За даними з «Опори», так, цими днями в одній зі шкіл Інгулецького району міста відбувся так званий «схід» жителів, на якому виступали керівники районної ради.

Зокрема, за повідомленням «Опори», представники районної ради у своїх виступах наголошували, «на соціальних ініціативах місцевої влади, зокрема, на підтримці соціально незахищених верств населення, багатодітних матерів, ветеранів АТО й членів їхніх сімей та інших», а одна з посадовців «нагадала мешканцям, що місцева влада продовжує соціальну програму підтримки незахищених верств населення, в рамках якої мешканці можуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень».

«Громадянська мережа «Опора» зазначає, що такі дії посадових осіб органів місцевого самоврядування мають ознаки непрямої передвиборної агітації, адже спрямовані на формування позитивного іміджу чинного міського голови й кандидата на посаду міського голови Юрія Вілкула, а також на висвітлення в негативному світлі інших суб’єктів виборчого процесу», – зазначили в «Опорі».

Раніше у виборчому штабі чинного міського голови, кандидата в мери Юрія Вілкула Радіо Свобода зауважували, що в інформуванні про соціальну акцію щодо виплати допомоги в розмірі 500 гривень з міського бюджету малозабезпеченим криворізьким родинам немає агітації. Рішення міської виборчої комісії, яка побачила ознаки агітації на користь мера в друкованих матеріалах про цю акцію, пізніше скасував суд.

На початку лютого в Кривому Розі міська влада оголосила про початок виплати одноразової грошової допомоги малозабезпеченим та бюджетникам – у рамках соціальної програми, ініційованої мером. Однак в місті, яке після низки виборчих скандалів готується до позачергових виборів, правозахисники та спостерігачі «Опори» розцінили цю акцію як непрямий підкуп виборців.

30 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі. 23 грудня 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким постановила провести повторні вибори на посаду мера Кривого Рогу 27 березня.

На посаду міського голови Кривого Рогу зареєстровано 15 кандидатів: 5 від партій і 10 самовисуванців. Чинний мер Юрій Вілкул, який на минулих виборах був висуванцем «Опозиційного блоку», тепер балотується шляхом самовисування.

XS
SM
MD
LG