Доступність посилання

ТОП новини

В разі федералізації України Німеччина підтримає третій пакет санкцій проти Росії


Франк-Вальтер Штайнмайер, міністр закордонних справ Німеччини
Франк-Вальтер Штайнмайер, міністр закордонних справ Німеччини
Німеччина підтримає третій пакет санкцій проти Росії у разі відділення від України ряду областей, навіть якщо це спричинить негативні наслідки для економіки федеративної республіки. Про це заявив глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер.

«Політика, яка прагне розділяти або розділити Україну, політика, яка крім Криму призведе до приєднання частин України до Росії – з такою політикою ми не можемо погоджуватися. Якщо це дійсно буде розвитком протягом наступних тижнів, місяців, тоді я прошу розуміння бізнесу – ми в такому випадку повинні думати про можливі ще більш далекосяжні заходи», – сказав Штайнмайер під час економічного форуму в Берліні.

«Це не мета федеративного уряду, що почнеться такий третій етап санкцій, але ми візьмемо в ньому участь, якщо він буде оголошений, навіть якщо це буде мати негатив в економічних відносинах. Тому що якщо ми погодимося, що в Європі буде панувати політика сили, тоді збитки від цього будуть ще більші», – заявив Штайнмайер.

У той же час Штайнмайер наголосив, що в Німеччині не зацікавлені в політиці аовної ізоляції Росії.

Раніше Німеччина засудила дії Росії в Криму, незадовго після цього відмовившись від великого військового контракту з Російською Федерацією, а також заявила про готовність допомогти Україні фінансово в складний для неї політичний та економічний час.
XS
SM
MD
LG