Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» піднімає ціну на газ для України до 485 доларів


Російський «Газпром» заявляє, що ціна газу для України з цього місяця зростає до 485 доларів за тисячу кубометрів. Про це йшлося на зустрічі прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з головою «Газпрому» Олексієм Міллером.

За словами Медведєва, уряд Росії у зв’язку з односторонньою денонсацією угод із Україною щодо Чорноморського флоту, зокрема харківських угод, скасував пільговий митний збір на газ для України.

«Підписання постанови про скасування застосування пільг із мита при поставках газу в України для нас, Дмитро Анатолійович, означає, що автоматично у суворій відповідності до діючого контракту на поставки газу в Україну від 2009 року ціна на газ підвищується, і з квітня вона становитиме 485 доларів за тисячу кубометрів», – сказав після цього Міллер.

31 березня Держдума Росії після анексії Криму в односторонньому порядку денонсувала угоду про базування російського Чорноморського флоту на території України. 28 березня цей законопроект до Держдуми вніс президент Росії Володимир Путін. Він же підписав ухвалений закон.

21 квітня 2010 року в Харкові на той час президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму після 2017 року на 25 років (до 2042 року) з можливою пролонгацією ще на п’ять років і про зниження ціни на російський газ для України на 30%, але не більше ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG