Доступність посилання

ТОП новини

Депутати не підтримали призначення Полторака командувачем Нацгвардії


Олександр Турчинов оглядає війська новоствореної Національної гвардії, 31 березня 2014 року
Олександр Турчинов оглядає війська новоствореної Національної гвардії, 31 березня 2014 року
Верховна Рада України не підтримала проект постанови про призначення Степана Полторака на посаду командувача Національної гвардії України.

За це рішення проголосували 208 народних депутатів за необхідних 226.

За словами депутата від фракції «Батьківщина» Андрія Кожем’якіна, кандидатура Полторака не була погоджена з профільним комітетом парламенту.

Пропозицію призначити Полторака командувачем Національної гвардії до парламенту 19 березня вніс в.о. президента України Олександр Турчинов.

Народний депутат Анатолій Гриценко заявив, що Нацгвардію має очолити армійський офіцер, а не представник міліції.

«Вкрай важливо, щоб Національну гвардію очолив офіцер Збройних сил, не внутрішніх військ, не міліції. Якщо ми хочемо, щоб Національна гвардія стала новим військовим формуванням, то тим більше там має бути армійський офіцер. І друге – не пропонуйте більше кандидатуру людини, яка була проти Майдану, тому що в Нацгвардію підуть хлопці, які проявили себе справжніми воїнами під час Майдану, і коли їхнім командиром стане той, хто був проти Майдану – це підірве довіру. Внесіть кандидатуру армійського офіцера і її підтримає весь зал», – заявив Гриценко під час засідання парламенту.

Верховна Рада України ухвалила за основу й у цілому закон «Про Національну гвардію України», внесений головою Верховної Ради Олександром Турчиновим, 13 березня цього року.
XS
SM
MD
LG