Доступність посилання

ТОП новини

Донецька міськрада закликає лідерів протестів до переговорів і негайної здачі зброї


Проросійські активісти біля барикад під Донецькою ОДА, 7 квітня 2014 року
Проросійські активісти біля барикад під Донецькою ОДА, 7 квітня 2014 року
Дотримуватися закону і порядку, не беручи участі в протиправних діях, закликає жителів Донецька міська рада в заяві, опублікованій міським управлінням зв’язків з громадськістю.

«У зв’язку з подіями, пов’язаними із захопленням будівлі Донецької обласної ради та інших адміністративних будівель у місті, а також висновками, зробленими заявами про збори повноважних представників міст, на яких приймались рішення про долю Донецької області, повідомляємо: Донецька міська рада та дев’ять районних у місті рад не уповноважували кого-небудь брати участь у таких зборах», – йдеться в заяві.

У міськраді також зазначили, що місцева влада поінформувала лідерів протестних акцій, що відбуваються біля будівлі обласної ради, про необхідність негайної здачі захопленої зброї з метою недопущення кровопролиття.

«Усі конфлікти мають бути вирішені правовим шляхом. Ми виступали і продовжуємо виступати за конструктивне вирішення всіх розбіжностей за столом переговорів», – наголосили в міськраді.

Сьогодні проросійські активісти, які захопили будівлю Донецької облдержадміністрації, проголосили крайньою датою всенародного референдуму з приводу приєднання Донецької області до Росії 11 травня цього року. Крім того, вони закликали російського президента Володимира Путіна ввести на територію регіону «тимчасовий миротворчий контингент».

Донецькі сепаратисти зібрали представників міст області для створення «народної ради». Ці делегати сьогодні проголосили «незалежність Донецької республіки».
XS
SM
MD
LG