Доступність посилання

ТОП новини

Донеччани з національною символікою створили «Ланцюг єдності»


Донеччани з національною символікою створили «Ланцюг єдності»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Донеччани з національною символікою створили «Ланцюг єдності»

В суботу в центрі міста близько 300 донеччан створили «Ланцюг єдності». Люди долучились до загальноукраїнської ініціативи – повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Донеччани зібрались через соціальні мережі, більшість учасників дізнались про акцію напередодні, адже довгий час організатори не наважувались робити анонс – гарантувати безпеку в таких умовах дуже важко.

Близько 300 людей стали вздовж центральної вулиці, тримаючи прапори України і синьо-жовті стрічки, та заспівали національний гімн. Крім цього донеччани вигукували «Донецьк – Україна!», «Україна не Росія», «Слава Україні!». Водії переважно схвально сигналили учасникам акції, дехто поставив на авто українські прапорці.

Також про акцію дізнались проросійські активісти, вони проїхали колоною з кількох машин, обвішаних триколорами й прапорами організації «Донецька республіка». Вони вигукували образи в бік активістів, намагались їх залякати, проте люди не пішли геть. Також з одної з машин із триколором до учасників акції звернувся невідомий у масці, він ображав і погрожував активістам, помахуючи пістолетом.

Прямого протистояння вдалось уникнути. Важливо, що жодного працівника міліції для охорони учасників акції не було. Люди простояли біля дороги близько півгодини і мирно розійшлись, не зважаючи на погрози з боку кількох проросійських активістів в масках.

Також у суботу понад півтисячі дніпропетровців теж створили патріотичний «Ланцюг єднання».
XS
SM
MD
LG