Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін вирішив поки що не оподатковувати доходи від вкладів


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Кабінет міністрів України вирішив поки що утриматися від оподаткування доходів від депозитів. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

«У поточних умовах ввести оподаткування доходів від пасивних операцій у банківських установах означає, що це буде використано з тією метою, щоб казати, що забирали депозити. Тому ми вирішили цього року не запроваджувати оподаткування доходів із банківських вкладів», – заявив Яценюк.

Водночас, за його словами, уряд пропонує ввести прогресивну шкалу оподаткування доходів громадян. «Той, хто буде заробляти понад 300 тисяч гривень – буде платити податок у розмірі 20%. Той, хто буде заробляти більше ніж 500 тисяч гривень, буде платити податок 25%. Мова йде про оподаткування загалом у країні близько 300 тисяч громадян України, які володіють фінансовим ресурсом, що складає 60% від загальних активів України», – заявив Яценюк.

За словами голови уряду, 1,7% багатих українців мають заплатити податки, щоб 98% відчули, що в країні прийшов час соціальної справедливості.

Раніше прем’єр-міністр України пропонував оподатковувати доходи з депозитів, обсяг яких перевищує 50 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG