Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту журналістів закликає не чинити перешкод російським колегам в Україні


Міжнародний Комітет захисту журналістів закликає українську владу гарантувати журналістам можливість вільно і безперешкодно повідомляти про події в Україні.

Базована у США організація висловила стурбованість повідомленнями, що українські прикордонники протягом останніх днів відмовили кільком російським журналістам у в’їзді в країну. Ідеться про співробітників інформагенції «РИА Новости», телеканалів «Росія» і Russia Today, друкованих видань «Комерсант» і Forbes-Росія.

Ми закликаємо українську владу забезпечити, щоб всі журналісти, іноземних та вітчизняних ЗМІ могли вільно і безперешкодно повідомляти про події, що розвиваються в Україні. «Демократичний уряд не має перешкоджати журналістам на підставі їхнього громадянства. Обмеження доступу ЗМІ тільки збільшує підозри і непорозуміння», – наголосила координатор програм Комітету захисту журналістів у Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова.

Українські прикордонники стверджували, зокрема, що журналісти не мають достатньо грошей для в’їзду до країни або не можуть обґрунтувати мету свого візиту. Співробітники російських ЗМІ намагалися в'їхати в Україну для висвітлення подій на сході держави.

Багато українців звинувачують російські ЗМІ в необ’єктивності і свідомому перекручуванні інформації про ситуацію в Україні. На підставі судового рішення Національна рада з питань телерадіомовлення наказала провайдерам програмної послуги виключити зі своїх пакетів програми чотирьох російських телеканалів.
XS
SM
MD
LG