Доступність посилання

ТОП новини

МЗС врахує позицію Білорусі і Вірменії щодо резолюції ООН у майбутніх відносинах


Україна враховуватиме позицію Білорусі й Вірменії, що проголосували проти ухвалення резолюції щодо її територіальної цілісності на Генасамблеї ООН, у подальших відносинах із цими країнами.

«Прикрістю стала для України позиція Білорусі та Вірменії. Будемо враховувати цю позицію, ухвалюючи рішення про розвиток відносин з цими країнами», – заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Водночас він зауважив, що Київ пам’ятатиме і те, що рішення політичного керівництва підтримати розчленування України не відображає думки мільйонів білорусів і вірмен.

Перебийніс нагадав, що 11 країн не підтримали резолюцію про територіальну цілісність України на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

«Російські представники можуть скільки завгодно вправлятися в креативній арифметиці, але це не приховує правди, а правда полягає в тому, що сьогодні поряд із Росією захотіли стати тільки 10 країн, зокрема диктаторські режими Північної Кореї й Сирії, влада якої тримається тільки на фінансових вливаннях з Москви. Також поряд із Росією Зімбабве – абсолютний чемпіон світу з інфляції, Судан – який асоціюється для світу із громадянською війною й геноцидом у Дарфурі», – сказав Перебийніс.

100 країн світу вчора на засіданні Генеральної асамблеї ООН проголосували за резолюцію, яка підтримує територіальну цілісність України і називає «референдум» у Криму недійсним. Проти цього рішення були 11 країн, 58 утрималися.

Крім Росії, проти резолюції голосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, Північна Корея, Нікарагуа, Судан, Сирія, Зімбабве та Венесуела.
XS
SM
MD
LG