Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України про резолюцію Генасамблеї ООН: здоровий глузд переміг мову сили


Міністерство закордонних справ України заявляє, що ухваленням резолюції Генасамблея ООН підтвердила свою відданість суверенітету, політичній незалежності, єдності й територіальній цілісності України відповідно до її міжнародно визнаних кордонів.

МЗС висловлює подяку країнам-членам ООН, які переважною кількістю голосів підтримали резолюцію про територіальну цілісність і суверенітет України.

«Широке, як для резолюцій ГА ООН з критично важливих політичних питань, коло підтримки і 47 співавторів документа з різних регіонів світу стали черговою перемогою здорового глузду над мовою сили і підтвердили потужну підтримку України перед загрозою збройної агресії з боку Росії», – йдеться в коментарі МЗС.

Водночас у відомстві висловили жаль з приводу голосування Росії проти резолюції, що повністю базується на Статуті ООН. «Будучи не в змозі накласти вето на рішення Генасамблеї ООН, ця країна кинула всі сили на мобілізацію своїх сателітів і країн, які посідають останні місця в рейтингах демократії», – йдеться в повідомленні.

100 країн світу вчора на засіданні Генеральної асамблеї ООН проголосували за резолюцію, яка підтримує територіальну цілісність України і називає «референдум» у Криму недійсним. Проти цього рішення були 11 країн, 58 утрималися. Крім Росії, проти резолюції голосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, Північна Корея, Нікарагуа, Судан, Сирія, Зімбабве та Венесуела.

Міністерство закордонних справ Росії назвало «контрпродуктивною» ухвалену резолюцію.
XS
SM
MD
LG