Доступність посилання

ТОП новини

Мобілізовані у прикордонники живуть на Харківщині у наметах


Мобілізовані у прикордонники живуть у наметах на Харківщині
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Мобілізовані у прикордонники живуть у наметах на Харківщині

Чоловіки, мобілізовані у загони Державної прикордонної служби на Харківщині, перші п’ять днів живуть у військових наметах. Зокрема, на території прикордонного відділу «Веселе», розміщено кілька наметів, у кожному з яких проживають понад 20 осіб.

Таким чином, розповів Радіо Свобода начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крок, чоловіки швидше пристосувалися до несення служби.

«Проживання у наметах допомагає новоприбулим згуртуватися. Вони швидше можуть відчути, що зараз вони військові. Після того, як вони пройдуть підготовку, їх розмістять у стаціонарних умовах», – говорить Крок.

За його словами, мобілізовані чоловіки забезпечені всім необхідним. Годують їх у адміністративній будівлі, в окремих класах їх навчають військовій науці.

«Прокидаємося ми о шостій ранку. Потім у нас зарядка, підняття прапора та сніданок. Далі навчаємося. Дехто із хлопців відчуває дискомфорт, оскільки до цього звикли жити у квартирах», – говорить мобілізований Артем Шепілов.

Він додав, що до прикордонного відділу приходять місцеві жителі, приносять теплий одяг та їжу.

Яку кількість мобілізованих направили служити на кордон, у Харківському прикордонному загоні не розголошують.

Указом виконувача обов’язків президента Олександра Турчинова «Про часткову мобілізацію» від 17 березня в Україні мають мобілізувати близько 40 тисяч чоловік.
XS
SM
MD
LG