Доступність посилання

ТОП новини

На кордонах з Україною – до 15 тисяч російських військових – Ярема


Віталій Ярема
Віталій Ярема
На кордонах з Україною сконцентровано від 10 до 15 тисяч російських військовослужбовців, заявив сьогодні в Києві перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема.

За його словами, значна кількість цих військовослужбовців перебуває біля кордонів України й невизнаної Придністровської Молдовської Республіки.

Перший віце-прем’єр Віталій Ярема не виключає, що на початку травня плануються акції з дестабілізації ситуації в країні.

«Заспокоюватися нашому суспільству сьогодні немає жодних підстав. За нашою інформацією, на початку травня, а це 9 і 1 травня, планується також низка масових акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні для того, щоб продовжувати ті акції Російської Федерації стосовно України, не дати нам можливості стабілізувати ситуацію країні», – сказав він.

Ярема назвав ситуацію із зосередженням російських військ поблизу українського кордону «неоднозначною», зазначивши, що уряд тримає ситуацію під контролем.

Він також запевнив, що українське військо перебуває в повній бойовій готовності й готове відбити напад «будь-якого агресора», який зазіхне на територіальну цілісність країни.

Також Ярема повідомив, що на території Криму залишається ще близько 400 українських військовослужбовців, які очікують передислокації в інші регіони України.
XS
SM
MD
LG