Доступність посилання

ТОП новини

Понад півтисячі дніпропетровців створили патріотичний «Ланцюг єднання»


Дніпропетровці «ланцюгом єднання» з'єднали Україну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Дніпропетровці «ланцюгом єднання» з'єднали Україну

Понад півтисячі патріотично налаштованих дніпропетровців у суботу утворили «Ланцюг єднання».

Люди різного віку стали в шеренгу вздовж вулиці Чкалова, що навпроти облдержадміністрації, взялись за руки і заспівали Державний гімн України.

Свій одяг учасники акції прикрасили синьо-жовтими стрічками, у руках вони тримали державні прапори та плакати з написами «Задушимо Путіна ланцюгом єдності», «Росія – імперія зла» тощо. Дівчата одягли на голови віночки, дехто намалював на обличчі синьо-жовтий прапорець.

«Ми утворили живий ланцюг зі свідомих українців, аби продемонструвати всім, хто проходить повз, хто ще не визначився, що Україна єдина, що вона перебуває в тих самих територіальних межах, що і місяць, і два тому», – сказав координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко.

Учасники акції скандували «Путіна геть!», а також «Чемодан, вокзал, Росія» – на адресу учасників проросійського мітингу, який відбувався неподалік, за кордоном з правоохоронців.

Активісти другого мітингу тримали в руках червоні та «георгіївські» прапори. Вони вигукували «Бандери – у Львів», «Фашизм не пройде», «Дніпропетровськ – російське місто» тощо. За словами учасників цього заходу, вони «дуже радіють за приєднання Криму до Росії» і підтримують дії проросійських сил у Донецьку, Луганську й Харкові.

«Нам потрібна федералізація, щоб ми відчували себе захищеними», – заявляли учасники.

Після завершення обох заходів – проєвропейського та проросійського – частина активістів залишилась біля будівлі обласної ради та облдержадміністрації. Обласну раду наразі патрулюють євромайданівці з «Козацької сотні».
XS
SM
MD
LG