Доступність посилання

ТОП новини

Президент Європарламенту закликає Росію до стриманості щодо України


Президент Європейського парламенту Мартін Шульц
Президент Європейського парламенту Мартін Шульц
Президент Європейського парламенту Мартін Шульц попереджає Росію, що сумніви у територіальній цілісності України та кроки, що її підриватимуть, зустрінуть «жорсткі санкції» ЄС.

Про це європейський політик заявив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода у Празі під час конференції, присвяченій десятиліттю членства в ЄС Чехії.

«Нам потрібна подвійна стратегія. З одного боку, Російська Федерація повинна розуміти, що будь-які сумніви щодо територіальної цілісності України, будь-який наступний крок у цьому напрямку призведе до жорсткої конфронтації, включно з жорсткими санкціями. Але з іншого боку, ми повинні шукати розв’язання цієї проблеми на дипломатичному рівні», – наголосив Мартін Шульц.

На його думку, ЄС повинен докласти максимум зусиль для того, щоб підтримати Україну після виборів й стримати Росію шляхом діалогу.

«Після президентських виборів в Україні Європейський союз має підтримати нового президента всіма можливими способами для того, щоб утримати країну разом, заповнити соціальні прогалини, заповнити прогалини між регіонами, утримати країну об’єднаною. Ми також повинні говорити з Росією відкрито і дуже твердо, дуже ясно. Але з Росією потрібно говорити», – сказав Мартін Шульц.

Комісар ЄС з питань розширення й політики сусідства Штефан Фюле у кулуарах цієї ж конференції заявив Радіо Свобода, що вступ України до ЄС не стоїть на порядку денному зараз, але коли вона буде готова до членства, їй не можна відмовляти у праві, яке має кожна європейська країна.
XS
SM
MD
LG