Доступність посилання

ТОП новини

Під тиском «самооборони» і чиновників звільнилася директор української гімназії в Сімферополі


Наталія Руденко
Наталія Руденко
Директор єдиної в Сімферополі української школи-гімназії Наталя Руденко сьогодні була змушена звільнитися з посади в результаті тиску на неї з боку «самооброни Аксьонова» і чиновників міської ради. Про це Радіо Свобода повідомили джерела в адміністрації школи-гімназії.

За їх інформацією, вранці перед школою пройшов мітинг декількох десятків людей, які називали себе батьками учнів і представниками «самооборони».

Пізніше до директора прибули віце-мер Сімферополя Ілля Глазков і керівник управління освіти Сімферопольської міськвиконкому Тетяна Сухіна, які нібито погрожували звільнити директора «по статті» і наполягли, щоб вона написала заяву на звільнення «за згодою сторін».

Раніше «міністр освіти Криму» Наталія Гончарова під час ток-шоу на одному з місцевих телеканалів заявила, що у відомстві існує «внутрішня домовленість» перетворити одну з кращих україномовних шкіл півострова – Сімферопольську українську гімназію – в російськомовну.

На території Криму діє близько 500 російськомовних шкіл, а також 5 україномовних, зокрема єдиний в Сімферополі навчально-виховний комплекс «Українська школа-гімназія».

Наталя Руденко очолювала школу від дня її відкриття у 1997 році.
XS
SM
MD
LG