Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада підтримала постанову про роззброєння незаконних збройних формувань


«Правий сектор» залишає свою штаб-квартиру в готелі у центрі Києва, 1 квітня 2014 року
«Правий сектор» залишає свою штаб-квартиру в готелі у центрі Києва, 1 квітня 2014 року
Верховна Рада України підтримала проект постанови про негайне роззброєння незаконних озброєних формувань. За основу і в цілому на засіданні парламенту цей документ підтримали 256 народних депутатів за необхідних 226.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується зобов’язати МВС і СБУ негайно здійснити роззброєння незаконних озброєних формувань.

Необхідність ухвалення цього проекту постанови зумовлена «загостренням криміногенної обстановки та численними фактами несанкціонованого застосування зброї, які призвели до загибелі та травмування людей», а також «системними провокаціями з боку іноземних громадян на південному сході України та в Києві».

Проект постанови, автором якого є голова фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, був зареєстрований на сайті Верховної Ради 1 квітня.

Під час обговорення постанови, до неї запропонували також внести пункт про необхідність роззброєння також окремих осіб, які незаконно володіють зброєю, але не входять до формувань.

Напередодні ввечері на Хрещатику в Києві сталася стрілянина. Міліція затримала підозрюваного – активіста «Правого сектора». Через стрілянину постраждало троє людей, легкі травми отримав і перший заступник голови КМДА Богдан Дубас. «Правий сектор» назвав стрілянину непорозумінням.
XS
SM
MD
LG