Доступність посилання

ТОП новини

Регіонал пропонує амністію для сепаратистів у Донецьку, Тарута говорить про «прощення»


Микола Левченко, голова Донецькуої обласної організації Партії регіонів
Микола Левченко, голова Донецькуої обласної організації Партії регіонів
Голова Донецької обласної організації Партії регіонів Микола Левченко пропонує оголосити амністію для сепаратистів, які захопили будівлю облдержадміністрації. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Я вважаю, що Верховна Рада має ухвалити закон про амністію, затвердити терміни для того, щоб залишити всі приміщення і здати зброю. Це буде адекватно тому, що Верховна Рада ухвалювала щодо демонстрантів на майдані Незалежності і всіх тих, хто також захоплював адміністративні будівлі на території західної та центральної України», – вважає Левченко.

«Амністія має бути і щодо тих, хто захопив Донецьку облдержадміністрацію. Але лише у тому разі, якщо вони добровільно її залишать. У разі мародерства теж підпадуть під амністію», – каже головний регіонал Донеччини.

Тим часом, співробітники обладміністрації повідомляють, що з будівлі викрадено чимало техніки, зокрема і особистої. Серед викрадених речей – ноутбуки, фотокамери і навіть телевізори, якими були оснащені прес-центр та деякі кабінети.

Натомість голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута каже, що шлях до примирення є у взаємному прощенні. «Мої заступники там були, ходили. Збитки є, але не настільки значні, – сказав Тарута. – Наше завдання – вирішити конфлікт мирним шляхом, а мирний шлях може бути лише через прощення».

6-7 квітня сепаратисти захопили кілька адміністративних будівель у Харкові, Донецьку та Луганську. Будівлі Харківської облдержадміністрації і Донецького обласного управління СБУ силовики змогли звільнити, далі залишаються під контролем проросійських сил приміщення Донецької облдержадміністрації і Луганського обласного управління СБУ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що ситуація в східних областях України вирішиться упродовж 48 годин. Він додав, що у правоохоронців є два варіанти розвитку подій: переговори і силові методи.
XS
SM
MD
LG