Доступність посилання

ТОП новини

Росія не причетна до сепаратистів у східних регіонах України – заява МЗС Росії


Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії
Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відкинув звинувачення української сторони в ускладненні ситуації на південному сході України. Про це він сказав під час телефонної розмови з виконувачем обов'язків міністра закордонних справ Андрієм Дещицею. Про це йдеться на сайті МЗС Росії.

«Під час бесіди Дещиця намагався покласти відповідальність за ускладнення ситуації на півдні і південному сході України на Росію. Він стверджував, що в цих регіонах діють якісь російські агенти і нібито декілька з них вже заарештовано», – повідомили в російському МЗС.

«Схожі претензії на адресу Росії звучать і з Вашингтона, але нам так і не було представлено конкретних фактів», – сказав Лавров.

«Дещиці було вказано на неприйнятність погроз, які постійно звучать з Києва, розпочати штурм будівель, зайнятих протестуючими в Донецьку і Луганську», – йдеться повідомленні в російського МЗС.

Лавров закликав українську сторону діяти винятково мирним шляхом, через діалог, «з повним урахуванням законних вимог Півдня і Південного Сходу України, включаючи пряме залучення представників цих регіонів у процес конституційної реформи».

У суботу на сході України, головним чином в Донецькій області, сепаратисти вдалися до захоплення райвідділків міліції: у Слов'янську, Краматорську, Красному Лимані. Дехто з військових експертів простежив у цьому тактику російської розвідки.
XS
SM
MD
LG