Доступність посилання

ТОП новини

У Росії зупинили радіомовлення «Голосу Америки»


Росія повідомила Раді директорів мовлення США (BBG) про припинення контракту радіостанції «Голос Америки» в Москві на мовлення на середніх хвилях.

Директор агентства «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов написав у відповідь на запит «Голосу Америки» про продовження контракту: «Ми не збираємося співпрацювати».

Як повідомляється на сайті російської служби «Голосу Америки», глава BBG Джеффрі Шелл заявив: «Москва обрала невірний шлях і вирішила обмежувати свободу слова ... Російські ЗМІ, в тому числі канал Russia Today, що перебуває у веденні Кисельова, користуються відкритим доступом до мовлення в США і по всьому світу. Російські громадяни заслуговують такої ж свободи доступу до інформації».

Опозиційний російський політик Борис Нємцов у коментарі «Голосу Америки» назвав дії російської сторони «політичним рішення, яке вписується в загальний тренд розвитку путінської Росії – встановлення тотальної цензури і посилення пропаганди».

BBG координує, серед іншого, роботу і радіостанції Радіо Свобода.

Дмитро Кисельов, відомий своїми різкими антизахідними висловлюваннями, нещодавно потрапив в список російських громадян, щодо яких Євросоюз ввів візові та фінансові санкції у зв’язку з діями Росії в Криму.
XS
SM
MD
LG