Доступність посилання

ТОП новини

Черкащани вітали екіпаж тральщика «Черкаси»


«Тральщик «Черкаси»– герої України!» – кримських моряків зустріли у Черкасах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00
Понад півтисячі черкащан прийшли сьогодні на Соборну площу міста для зустрічі із екіпажем тральщика «Черкаси». Містяни вітали моряків оплесками, скандували «Молодці», «Слава Героям», а також «Тральщик «Черкаси» – герої України!».

Під час зустрічі керівництво області нагородило моряків грамотами, а одному з них, черкащанину Сергію Карлашу, подарували сертифікат на двокімнатну квартиру в Черкасах.

Напередодні, на зустрічі з журналістами, командир морського тральщика «Черкаси» Юрій Федаш розповів про моральний дух на тральщику «Черкаси» під час блокади і штурму.

«Ми постійно спілкувалися, я постійно збирав екіпаж, їм доповідав, яка військово-політична ситуація в країні. Екіпажу, звісно, було незвично знати, що в них командир – я, а за мною вже командири закінчилися. Але всі мені повірили, за що я їм дуже вдячний. І все, що було в моїх силах, я зробив для того, щоб жоден член екіпажу не постраждав, – розповідає Федаш. – Тамбовські спецназівці не виганяли нас і не гнали, як собак. Вони дали можливість винести з корабля усе, крім зброї. І дали стільки часу, скільки ми потребували».

У понеділок моряки очікують на закінчення переговорів із Російською Федерацією щодо повернення кораблів. Екіпаж сподівається, що їм таки повернуть їхній тральщик «Черкаси».

«Надія помирає останньою. Якщо не повернуть, то щось будемо думати. Поки чекаємо. Нам пообіцяли, що перший достойний корабель буде для екіпажу морського тральщика «Черкаси», – каже Федаш.

Водночас командир припускає, що на перший час дислокація екіпажу буде в Миколаєві.

25 березня російські військові захопили на озері Донузлав тральщик «Черкаси». Він був останнім військовим кораблем під українським прапором у Криму. Екіпаж тральщика «Черкаси» кілька годин чинив опір нападникам.
XS
SM
MD
LG