Доступність посилання

ТОП новини

Активісти вимагають не підвищувати вартість проїзду в маршрутках Дніпропетровська


Сьогодні в Дніпропетровську активісти місцевої організації ВО «Свобода» пікетували будівлю міської ради, протестуючи проти планів підвищення вартості проїзду в автобусах та маршрутках.

Під стінами міськради зібралося кількадесят людей. У руках вони тримали плакати з написами «Маршрутки – не інкасатори».

За словами учасників акції, в маршрутках та автобусах Дніпропетровська з’явилися оголошення про зростання вартості проїзду з 21 квітня до 4-6 гривень залежно від довжини маршруту. Активісти вимагали від влади економічного обґрунтування таких показників.

Водночас у розмові з учасниками протесту начальник управління транспорту міськради Ірина Прилипа заявила, що анонсоване маршрутниками подорожчання нелегітимне: відповідного рішення в міськраді не ухвалювали.

Посадовець повідомила, що підвищення плати за проїзд у дніпропетровському транспорті відбудеться тільки після громадських слухань. Вона також закликала активістів Євромайдану долучатися до моніторингу цін на проїзд з понеділка, на який перевізники призначили зростання.

Цього тижня перевізники Дніпропетровська заявили, що з 21 квітня ціна проїзду в автобусах та маршрутках зросте приблизно на третину: з трьох до чотирьох гривень.

Як зазначив голова обласної громадської організації роботодавців транспорту Олександр Рєзнік, це пов’язане зі значним подорожчанням пально-мастильних матеріалів. За його словами, іншого виходу немає – або пасажири платять більше, або на маршрути вийде лише 25% машин.

Ще раніше перевізники вимагали від влади дозволити підняти їм плату за проїзд до 5-8 гривень.
XS
SM
MD
LG